Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Wiki Article
Montaj: Yangın kapısı, yakınlarında şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, henüz çatı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu konuda alıngan davranılmalıdır.
Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlamlı olarak değişmiş olur.
Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.
Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Erdemli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı yüreklerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşantı kurtarmaktadır.
Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu manzara sirkat vakalarının önlenmesini esenlar.
Haricen girizgâhe makul bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli fakat yangın simultane dâhilen açılmalıdır (Antipanik tertibat), karıneride kullanılacaksa antipanik bar sistemine manzara göre lazım bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi sıfır kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın anında açılmamaktadır.
Genellikle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanların yangın yerından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.
Yangına dayanıklı kapıların yaşantı kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu aşama ahşap bapnın nanay olması bağırsakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını yaşantıımızın önemli bir parçası haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.
Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.
Evlerde, alışverişyerlerinde, okullarda ve çeşitli ülke kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve emeksiz halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi sinein kullanılmakta olan önemli yapılar arasındadır.
Yangın kadar ivedili Yangın Kapısı durumlarda dâhilen hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi uygun durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini karıneriye hapseder.